Interview met Franjo

Zal op korte termijn plaatsvinden

Reactie plaatsen

Reacties

isabelle
2 jaar geleden

Beste lezer,

Mijn naam is Isabelle de Groot, ik ben portretfotograaf en ik studeer aan de Fotoacademie. Ik heb de opdracht gekregen om portretten te maken van meerdere generaties. Ik zou het mooi vinden om hiervoor Roma of Sinti families te portretteren. Graag licht ik toe waarom.

Het werk dat ik maak heeft meestal een maatschappelijk thema. In een onderzoek van het college van de rechten van de mens las ik dat roma en inti families zich sterk uitgesloten voelen van de Nederlandse samenleving. Er wordt veel discriminatie ervaren. Ik las dat veel roma, sinti en woonwagenbewoners de wens hebben om in een woonwagen te wonen omdat nauwe contacten en familiebanden onderdeel is van de identiteit en cultuur. 98% van de ondervraagden gaf aan dat er te weinig standplaatsen zijn om volgens hun tradities te leven.

Ik zou heel graag een aantal families willen portretteren. Mooie, eerlijke, klassieke portretten waarin de kracht van de familie te zien is. Daarmee hoop ik aandacht te vragen voor het maatschappelijke probleem.

Als dank voor de medewerking krijgen de families kosteloos alle foto’s van mij toegestuurd.

Zouden jullie mij in contact kunnen brengen met families die hier eventueel voor openstaan? Mijn fotostudio is gevestigd in ‘s- Hertogenbosch te komen?

Groetjes,

Isabelle de Groot
06- 42 39 18 13